Rudebeats is een frisse Beatboxer uit Rotterdam, die zich heeft ontwikkeld tot een muzikaal multi-talent met onstuitbare potentie. Ruud, formeel bekend als Rudebeats, RAiK of eigenlijk Ruud van Schaik, komt van een hip-hop verleden waarin hij als beatboxer, rapper en beatmaker zijn passies verwezenlijkte. Het begon allemaal op een skatepleintje in Schiedam. Hier is hij begonnen om ‘voor de lol’ te beatboxen om rappers uit de wijk te ondersteunen. Rudebeats kwam hierdoor ook al snel in aanraking met verschillende disciplines: beatboxen, rappen, zingen, songs schrijven en produceren. Deze skills heeft hij in de afgelopen jaren sinds 2002 weten te ontwikkelen tot professionele tools om zichzelf volledig te kunnen uiten, over te brengen en te leren aan anderen.
Vanaf 2010 ging hij met zijn loopstation en instrumenten de hele wereld over om op te treden in o.a. New York, Dubai, Abu Dhabi (Red Bull Air Race 2015), Liverpool, Denemarken, Aruba en Parijs. Hij deed ook een succesvolle auditie bij The voice Of Holland in 2016 (die is opgenomen in de youtube compilatie top 10 best live-looping audities met inmiddels meer dan 14 miljoen views),


Ook heeft Ruud een eigen klokhuisaflevering over beatboxen opgenomen in 2011, Verzorgde in 2010 de voorprogramma’s van de “While i’m Awake clubtour” van Giovanca met uitverkochte zalen door het hele land en is meerdele malen in zowel Nederland, Dubai en Frankrijk op televisie geweest.
Ook als producer en songwriter heeft Rudebeats met grote namen uit de scene gewerkt zoals: Eva Simons, Major Lazer, J Balvin en meer. Ook is hij in 2017 nog een ander project gestart onder de naam RAiK. Hiermee heeft hij Feat’s op zijn naam met o.a Moksi en heeft hij meerdere releases op grote (dance) labels zoals Spinnin Records, Cloud 9, 8ball music, Talpa BMG, Pm Recordings en Monthly Hits by Meester Jesper. Met in totaal zeker meer dan 3 miljoen streams! (Beluister hier zijn muziek op Spotify)


Sinds 2013 is Rudebeats ook een nauwe samenwerking aangegaan met 123zing. Zijn rol hier in is om 123 zing bij te staan om altijd nieuw en innovatief (digitaal) les materiaal te verzorgen voor het primaire onderwijs door het hele land. Met inmiddels meer dan 2800 scholen ziet de toekomst er mooi uit voor Rudebeats!
Live staat Rudebeats klaar voor een unieke set zoals je dat nauwelijks in Nederland voorbij ziet komen. Met zijn muzikaliteit entertaint hij zijn publiek met gitaar, keyboard, loopedal, en zijn diverse vocale vaardigheden.